Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Ген. Кирчо Киров: Делото срещу мен е политическо

С данни ще докаже, че е невинен, закани се бившият шеф на разузнаването

07.08.2015 | 21:10 Редактор: Петко Трухчев
Ген. Кирчо Киров: Делото срещу мен е политическо

Делото срещу бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров изпълнява политическа поръчка. Това мнение изрази самият генерал в предаването „Денят он ер“ с водещ Мартина Ганчева.

Стоя зад всяка своя дума. Несъстоятелни са обвиненията, че аз съм присвоил пари, а пък те не са длъжни да проверяват да търсят къде са отишли тези пари. В крайна сметка по време на досъдебното производство бяха направени редица проверки, за да установят моето материално положение и нищо не се доказа.

Проверките на военното следствие са установили, че ген. Киров има 3 разплащателни сметки, посочи той. По едната получава пенсията си, по втората съпругата му получава заплатата си, а третата е открита за погасяване на ипотечен кредит за жилище до 2020г.

Още по темата

Ген. Киров е убеден, че и сред целите на тази присъда е да се отчете напредък пред Брюксел по борбата с корупцията.

Беше изпълнена политическа поръчка от сегашното ръководство на НРС в лицето на неговия директор ген. Драгомир Димитров и на неговия зам.-директор ген. Георги Троянов. Те стоят в цялата история на това, което се случи на мен и моето семейство. Те стоят в това още от 2012г. Спомнете си само колко помия се изля върху президента Георги Първанов. Още повече, че на 12 април ме извика господин Цветан Цветанов и ми каза, че аз трябва да напусна съветническия екип на премиера понеже срещу мен ще се занимават следствените служби.

 

Целият разговор на Мартина Ганчева с ген. Кирчо Киров вижте във видеото!