fallback

Д-р Хасърджиев: Различията между Борисов и Москов не променят философията на здравната реформа

Всички са категорични, че трябва да има регулация на броя на болниците

06.08.2015 | 10:46 Автор: Ирина Георгиева

Различията между премиера Бойко Борисов и здравния министър Петър Москов по отношение на здравната реформа не са такива, каквито променят философията на предлаганата реформа. Това коментира д-р Станимир Хасърджиев в предаването Денят Он Ер.

"ГЕРБ явно имат основание да направят подобни предложения, но мисля, че най-важната част от реформата касае лечебните заведения - тази за въвеждането на задължителната здравна карта, категорично и от ГЕРБ заявиха подкрепа за тази позиция, която би трябвало да регулира по някакъв начин това къде се появяват нови лечебни заведения и да се гарантира на българските граждани, че ще имат достъп до здравеопазване." - обясни д-р Хасърджиев.

Вероятно ще има различия в подробностите, но всички са категорични в едно, че трябва да има регулация на броя на лечебните заведения, съобщи д-р Хасърджиев. Според него има много похвати да се окрупнят лечебните заведения.

"Един пример за това е белгийската система - лечебни заведения, които са окрупнени и предлагат различни услуги на клиентите си, тоест предлагат една комплексност при обслужването и предимство при сключването на договор със здравната каса." - коментира д-р Хасърджиев.

Чуйте:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback