fallback

Кирил Аврамов: Кунева се приближава максимално до ГЕРБ,демонстрира лоялност

ГЕРБ ще държат Реформаторския блок в управлението докато може да удовлетворява исканията им,коментира политологът

02.08.2015 | 21:38 Автор: Петко Трухчев

Септември ще е месецът „Х“, в който ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или конфигурация във властта. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов в предаването „Денят он ер“ с водещ Ивайло Лаков. Който и от двата сценария да се разиграе големите печеливши остават ГЕРБ и ДПС, заяви Аврамов. Реформаторският блок се изпразва от съдържание,както вече призна здравният министър Петър Москов.

Още по темата

Кунева се приближава максимално до ГЕРБ, за да демонстрира лоялност. ГЕРБ изчакват да видят до колко могат да удовлетворят исканията на Реформаторския блок и ако не могат ще има орязване на министри, а оттам може и избори.

Заради отстъпките, които е направил блокът рискува провал.

Сега Реформаторският блок за Конституцията – ще плати прекалено висока цена за прекалено малка реформа. Това ще доведе до нови политически формации на сцената.

Още по темата

 

До момента от широко прокламираните реформи не се е осъществило нищо конкретно, отбеляза Аврамов като посочи, че хората на бившия управител на БНБ Иван Искров останаха в новото ръководство на Централната банка, Мая Манолова е била избрана за омбудсман в името на консенсуса, референдумът за избирателната система не успя да мине в парламента.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback