Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Александър Андреев: Ще се стигне до опрощаване на дълг на Гърция

90% германците бяха против отстъпки за южната ни съседка

13.07.2015 | 20:54 Редактор: Мариета Иванова
Александър Андреев: Ще се стигне до опрощаване на дълг на Гърция

Постигнатото споразумение за Гърция е при много по- тежки условия в сравнение с тези от преди седмица, а „да не говорим преди пет месеца”, коментира в предаването Денят On Air Александър Андреев от Дойче веле. Според него в един момент ще се стигне до опрощаване   на дълг на южната ни съседка и в този смисъл е най-добре да бъде свикана среща в тази връзка.

Той също така отбеляза, че в един момент от преговорите на лидерите от еврозоната Меркел и Ципрас са били на крачка от напускане на срещата, но са били спрени от председателят на ЕС Доналд Туск и в крайна сметка се е стигнало до споразумение.

Андреев подчерта още, че много  леви медии и привърженици са коментирали, че Ципрас следва да изпълнява мандата, който е спечелил, без да подчертават, че мандата, който Меркел е спечелила от избирателите си. – „90% от германците бяха против всякакви отстъпки за Гърция”, коментира още той.

Андреев коментира още, че преди да влязат в сила, мерките за Гърция трябва да бъдат одобрени от правителството в страната, както и в Германия и в още няколко парламента.