Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Таня Минчева за разногласията между Меркел и Шойбле по отношение на Гърция

Иваило Лаков разговаря с Таня Минчева, кореспондент на БНР в Бон за реакциите в германското правителство

12.07.2015 | 10:09 Редактор: Георги Стоянов
Таня Минчева за разногласията между Меркел и Шойбле по отношение на Гърция

Иваило Лаков разговаря с Таня Минчева, кореспондент на БНР в Бон в предаването Денят Он Ер за реакциите в германското правителство по отношение на това, какво трябва да се направи с Гърция.

В германските медии се появиха слухове за разногласия между германския канцлер Ангела Меркел и финансовият министър Волфганг Шойбле по отношение на Гърция, коментира Таня Минчева.

Тези разногласия не се афишират открито. Позицията на Шойбле е, че не би трябвало да се дават никакви бонуси на гръцката страна и че трябва да се изгради строга система за контрол на гръцката програма за икономии и реформи.

Меркел от друга страна е политик, за когото дори и излизането на Гърция от еврозоната да не представлява особен проблем и Гърция напълно да е заслужила тази съдба, от политическа гледна точка щетите за европейския проект ще са далеч по-големи в политически план, отколкото финансов и тя в никакъв случай не би желала името й да бъде свързано с изваждането на Гърция от еврозоната и евентуално от Европейския съюз, допълва Минчева.