Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Илиян Василев за интервюто на Борисов пред ТАСС: Посланията да са по-умерени

До известна степен обаче е оправдан дипломатичният тон

08.07.2015 | 20:24 Редактор: Ирина Георгиева
Илиян Василев за интервюто на Борисов пред ТАСС: Посланията да са по-умерени

Посланията, които България отправя трябва да са умерени, коментира бившият български посланик в Русия Илиян Василев в Денят Он Ер с водещ Веселин Дремджиев, по повод интервюто на Бойко Борисов пред ТАСС. Според него до известна степен обаче е оправдан дипломатичният тон. 

"В един момент човек в желанието си да се хареса на много страни, губи опората в средно претеглянето, което в момента се установява като политика в ЕС. Вероятно от това е бил подходен в желанието си министър-председателят. Още повече, че и по големите проекти на енергийния шлем - Белене и по Южен поток в България политическите ръководства поеха политически ангажимент за реализацията им и заради тяхната нереализация сега се чувстват отговорни и се опитват да смекчат тона си." - обясни Василев.

Едно интервю не струва много, но е важно от гледна точка на самоуважението, смята Василев. Според него посланията трябва да са умерени, защото предстои посещение на външния министър Даниел Митов във Вашингтон.

"Това е една многовекторна политика, но така българската общественост губи посока. От една страна се отразява върху българското общество, където мненията са различни и от друга страна позициите трябва да са по-изчистени, защото това е опасно." - коментира Василев.

Чуйте:

 


1
32 rate up comment rate down comment 8
grgdimitrov@abv.bg
преди 9 години
На ТАСС вяра да нямаш:-) Сигнализирай за неуместен коментар