Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Катя Пеева: Въпросът за ДДС е много актуален за гърците в момента

Не е ясно и няма гаранция, че предложенията на Атина към кредиторите ще бъдат приети в тази форма

23.06.2015 | 20:32 Редактор: Ирина Георгиева
Катя Пеева: Въпросът за ДДС е много актуален за гърците в момента

Не е ясно и няма гаранция, че предложенията на Атина към кредиторите ще бъдат приети в тази форма. Това коментира кореспондентът на БНР в Солун Катя Пеева в предаването Денят Он Ер. По думите й най-вероятно те ще бъдат много по-тежки.

"Всичко, което предлага Алексис Ципрас няма нищо общо с предизборната програма на Сириза и за това има голямо напрежение." - отбеляза Пеева.

Въпросът за ДДС е много актуален за гърците, съобщи Пеева. По думите й от една страна все още не е ясно какво ще се случи с ДДС-то по островите. 

"Гръцкото правителство предлага да се премахне тези 30% намалено данъчно облагане. Островите в Егейско море са с особен статут и за да бъдат  конкурентоспособни като туристически продукт срещу Турция. Гръцкото правителство в момента предлага да се махне това облекчение за скъпите острови. От друга страна юристите съобщават, че ще се наруши Конституцията - или ще се увеличат данъците на всички острови или ще се запазят в сегашното състояние. " - съобщи Пеева.

Пеева коментира още, че се увеличава от 13% на 23% ДДС-то на пакетираните продукти в магазините, а на тези в ресторантите се запазва на 13%.

Чуйте останалата част от коментара в следващия видео материал: