fallback

Илия Лингорски: Необходима е по-добра банкова регулация в ЕС

18.06.2015 | 21:51 Автор: Весела Гиздева

Най-големият проблем, който остава прикрит, е неспособността на европейските елити да предложат една работеща банкова регулация, която да унифицира стандартите в целия Европейски съюз. Това коментира Илия Лингорски, бивш зам. финансов министър, в предаването „Денят он ер“.

Според Лингорски проблемът е в самата еврозона и той не е предизвикан от Гърция, а гръцката криза го изявява по един много удобен начин за елитите – „да се скрият зад историята за мързеливите гърци и работливите германци“.

„Такава история няма. Проблемът, който не  можем да решим, е защо в Европа имаме банкова регулация, която позволява на лудия да му се дават не по един, не по два, а по много на брой зелника в добрите години, с ясното съзнание че той никога няма да може да ги плати и след това всичко да бъде по един или друг начин прикрито зад неразбираемите интриги на европейските елити“, каза Лингорски.

Според нeго е необходимо е разчистване на банковата система на цялата еврозона и оттам преминаване към регулация, която ще позволи поне да не бъде повторена кризата от последните години.

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback