fallback

Георги Василски коментира проваления вот за отнемане на имунитета на Виктор Понта

12.06.2015 | 22:12

Лявото правителство на премиера на Румъния Виктор Понта оцеля след вот на недоверие, който не получи подкрепата на парламента на 12 юни 2015. Така Понта си запази имунитета срещу криминално разследване. Коментар от Букурещ на кореспондента на БНР Георги Василски в Денят он ер с Веселин Дремджиев на 12 юни 2015.

Георги Василски коментира проваления вот за отнемане на имунитета на Виктор Понта.

 

Още по темата

Правителството в Румъния оцеля след вот на недоверие

Лявото правителство на премиера на Румъния Виктор Понта оцеля след вот на недоверие, който не получи подкрепата на парламента на 12 юни 2015. Така Понта си запази имунитета срещу криминално разследване.

Докато течаха дебатите стотици демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други градове в Румъния с призиви за оставката на правителството.

Удобното мнозинство на правителството на Виктор Понта в парламента, подкрепено от няколко по-малки партии прекрати опитите на центристката опозиция да изправи пред първо политическо изпитание кабинета в Букурещ.

Парламентът блокира искането за криминално разследване на Понта за конфликт на интереси във вторник, 9 юни 2015, с което предизвика нова вълна критики.

 

Виктор Понта отрича да е извършвал нарушения.

Преговорите с МВФ и ЕК за преразглеждане на споразумението за 4 млрд долара в края на този месец или в началото на юли, съобщи министър-председателят на Румъния.

Официалните данни, изнесени в парламента показват, че на опозицията не са й достигнали 84 гласа за вота на недоверие.

Скандалите в Румъния започнаха през есента, по време на президентските избори.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback