Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Антоний Гълъбов: Това е правителство на стабилността, а не на реформите

Интервюто на Борисов за НоваТВ показва, че ГЕРБ застава много сериозно зад реформи в съдебната власт

08.06.2015 | 21:16 Редактор: Ирина Георгиева
Антоний Гълъбов: Това е правителство на стабилността, а не на реформите

Българското правителство е момента е на стабилността, а не на реформите. Това коментира политологът Антоний Гълъбов в предаването Денят Он Ер. По думите му това е дълбокият смисъл на позицията на ГЕРБ.

"Борисов е споделял, че осигуряването на стабилност е по-важна от реформите, защото осигуряват път за реформи, а те не винаги осигуряват стабилност." - обясни Гълъбов.

Според политолога интервюто на премиера Бойко Борисов за Нова телевизия показа, че ГЕРБ застава много сериозно зад реформи в съдебната власт. 

"Това е новина и това трябва да бъде подчертано и очаквано от управляващите партии. Смятам, че има хора в съдебната власт, които не приеха добре това изказване." - допълни Гълъбов. 

Най-важното послание е позицията на ГЕРБ, която уважава ролята на ДПС, смята политологът.

"Това е послание, което добре трябва да бъде чуто добре от РБ и ПФ. Днес Борисов каза много ясно, че може да разчита в по-голяма степен на ДПС тогава, когато управленският съвет съвпада с интересите на Движението, отколкото в определени критични моменти на собствените си коалиционни партньори. Посланието е много силно, но не е първото. Това е много ясна и последователна позиция на ГЕРБ. Трябва да се разбере каква е динамиката на отношенията между ГЕРБ и ДПС. " - отбеляза Гълъбов.

"ДПС прие да помогне за свалянето на предишното правителство и прие да направи тази особена маневра, в която да застане в позицията в следващия мандат. Министър председателят ни казва, че ако Делян Пеевски бъде освободен от ДПС, партията на Местан ще стане един потенциален добър партньор." - допълни още политологът.

Чуйте: