fallback

Илиан Василев: Русия губи все повече позиции в Източна Европа

За провокативния коментар на руския външен министър, че България се готви да анексира Македония разговарят Илиан Василев и Веселин Дремджиев в предаването „Денят он ер“ на 22 май

23.05.2015 | 10:27 Автор: Георги Стоянов

Инсинуацията на Лавров, че България се готви да анексира Македония е следствие от  това, че Русия губи все повече позиции в Източна Европа. Това коментира Илиан Василев в предаването „Денят он ер“ на 22 май с водещ Веселин Дремджиев.

Още по темата

Москва заложи доста на Македония. За тях беше изгодно темата да присъства в световните медии заедно с тяхната позиция особено в контекста на тази не особено сполучлива, но за това пък широко тиражирана версия, че едва ли не, тъй като Турски поток щял  да мине през Македония, Западът се е намесил, което е несъстоятелно, посочва Василев.

Забележете обаче, че през последните месеци господин Лавров и Русия губят все повече и повече позиции. Те заместват реалните възможности за влияние с виртуални такива, които създават изкуствено.

А защо е направена тази провокация срещу България? Не е толкова трудно да се досетим, след като руската дипломация последните месеци всячески полага усилия виртуално да докаже, изначално несъстоятелната си теза за заобикалянето на България през Турски поток, допълва той.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback