Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Илиан Василев: Русия губи все повече позиции в Източна Европа

За провокативния коментар на руския външен министър, че България се готви да анексира Македония разговарят Илиан Василев и Веселин Дремджиев в предаването „Денят он ер“ на 22 май

23.05.2015 | 10:27 Редактор: Георги Стоянов
Илиан Василев: Русия губи все повече позиции в Източна Европа

Инсинуацията на Лавров, че България се готви да анексира Македония е следствие от  това, че Русия губи все повече позиции в Източна Европа. Това коментира Илиан Василев в предаването „Денят он ер“ на 22 май с водещ Веселин Дремджиев.

Още по темата

Москва заложи доста на Македония. За тях беше изгодно темата да присъства в световните медии заедно с тяхната позиция особено в контекста на тази не особено сполучлива, но за това пък широко тиражирана версия, че едва ли не, тъй като Турски поток щял  да мине през Македония, Западът се е намесил, което е несъстоятелно, посочва Василев.

Забележете обаче, че през последните месеци господин Лавров и Русия губят все повече и повече позиции. Те заместват реалните възможности за влияние с виртуални такива, които създават изкуствено.

А защо е направена тази провокация срещу България? Не е толкова трудно да се досетим, след като руската дипломация последните месеци всячески полага усилия виртуално да докаже, изначално несъстоятелната си теза за заобикалянето на България през Турски поток, допълва той.