Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Н. Зеленогорски: РБ иска да покаже по-добра дясна визия за управление на общините

Относно КТБ според Зеленогорски най-важното е да се проследи пътят на паричните потоци от банката

13.05.2015 | 21:50 Редактор: Весела Гиздева
Н. Зеленогорски: РБ иска да покаже по-добра дясна визия за управление на общините

Реформаторският блок си поставя за цел на местните избори да покаже по-добра дясна визия за управление на общините. Ние твърдим, че има и по-добър начин българските общини да бъдат управлявани чрез почтени кандидатури за кметове и съветници. Това каза Найден Зеленогорски, зам.председател на ДБГ, шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок, в предаването „Денят Он Ер“ с водещ Веселин Дремджиев.

Зеленогорски заяви, че трябва да се промени системата, която сега позволява през недобро законодателство и неефективни институции хора на висши държавни постове да се домогват до ресурси, които да използват за лични облаги.

„Движение „България на гражданите“ взе решение да предложи на партньорите да имаме единна регистрация на Реформаторския блок в Централната избирателна комисия. При всички случаи ние ще се явим единни – дали ще се регистрираме в ЦИК или по места като местни коалиции Реформаторски блок, ние ще бъдем единни и ще се стараем да постигнем максимално висок резултат“, заяви Зеленогорски.

Относно КТБ според Зеленогорски най-важното е да се проследи пътят на паричните потоци от банката. Това ще бъде направено чрез международно разследване от чуждестранна фирма, която трябва да бъде избрана до 30 май, както обяви днес премиерът Бойко Борисов.

„Все пак държавата инвестира там една огромна сума – 3,6 млрд., съизмерима с пенсиите за няколко месеца на пенсионерите в България. Ние смятаме, че много категорично трябва да се работи в тази посока и този път да се прочете цялата истина.“

Зеленогорски е категоричен, че от Реформаторския блок имат нужния кураж и не биха се поддали на никакви изкушения, за да се стигне до истината за КТБ, да се върнат максимална част от активите и парите и виновните да бъдат наказани.

Чуйте: