fallback

Андронов: Влизането ни в Европейския банков надзор изисква сериозна подготовка

Нужно е новият подуправител на "Банков надзор" да бъде професионалист, верен на правилата

07.04.2015 | 21:44 Автор: Ирина Георгиева

Нужно е новият подуправител на "Банков надзор" да бъде професионалист и преди всичко да бъде верен на правилата. Това коментира председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов в Денят Он Ер. По думите му и политиците трябва да са лоялни на неговата клауза и да получи пълната им подкрепа. 

"В управление банков надзор има достатъчно подготвени, квалифицирани хора, които при подходящото лидерство и управление, ще дадат нужни резултат. За банките е важно да бъде избран висококачествен и потчетен, посветен на каузата професионалист, който да поеме каузата." - допълни Андронов.

За момента в Асоциацията на банките в България не е обсъждано дали новият управител в БНБ да бъде избран чрез номинация или конкурс, коментира Андронов. Според него ако новият специалист дойде отвън, то той няма да може да бъде свързан с политическа фигура у нас, докато ако новият управител на БНБ бъде специалист от България, то той ще е по-добре запознат със ситуацията у нас. Подходящ кандидат за поста на управител е Калин Христов, смята Андронов.

Влизането на България в Европейския банков съюз и подобни формации изисква подготовка на Централната банка, на Търговските банки, Законодателя и на правителството,подчерта Андронов. Той допълни, че членуването в такива формати изисква сериозна подготовка и концепции.

Чуйте:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback