fallback

Доц. Дойчев: Сагата с увеличаване функциите на прокуратурата е измислена и не води до никъде

Прокуратурата да бъде медиатор между изпълнителната и съдебната власт

06.04.2015 | 20:33 Автор: Ирина Георгиева

Ролята на прокуратурата не трябва да бъде увеличена, а е нужно да се намери механизъм, с който да бъде контролирана. Това коментира политологът доц. Момчил Дойчев в предаването Денят Он Ер. По думите му прокуратурата не трябва да остане безконтролна и трябва да се намери начин, тя да изпълнява основните си функции на медиатор между институциите и по-точно между изпълнителната и съдебната власт.

"Струва ми се, че тази сага с увеличаване функциите на прокуратурата в известен смисъл е измислена и не води до никъде, тъй като практическите решение тепърва предстоят." - допълни доц. Дойчев.

БСП остава между социализма и капитализма, между рационализма и популизма, коментира политологът и допълни, че днес партията се намира между Русия и Европа.

"Почти винаги до сега левицата, БСП дава погрешен отговор. Между социализма и капитализма избра олигархията. Между рационализма и популизма се върна към демагогията. Сега не може да избере Русия на Путин, защото по-чевръстите демагози и популисти вече я изпревариха. Струва ми се, че така да се каже, дъното не е стигнато и може да се поправи, но това е голям политически проблем за България, защото не може да има една нормална политическа среда, ако нямаме нито нормална левица или имаме разпарчетосване, както казахме преди малко разконцентрирана десница, която в момента управлява много трудна ситуация." - коментира доц. Дойчев.

Според политолога в момента има една идейна безпътица в БСП.

"Жестоката реалност показва, че обслужването на досегашните олигархични интереси и това, че чрез медиите също се правеше една политика, която всъщност не беше изгодна на електората на БСП. Това доведе, че сега в ляво се появиха нови популистки претенции, които подкопават и бездруго крехките опити в БСП да има някаква по-нормална рационална политика." - допълни доц. Дойчев.

Чуйте коментара на доц. Дойчев в следващото видео:

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback