fallback

Десислава Атанасова: Нямаме официална информация за запора на БТК

Интересът на държавата в КТБ е защитен, гарантира председателят на парламентарната комисия за КТБ

28.03.2015 | 21:08 Автор: Петко Трухчев

В понеделник ще стане ясно какво се крие зад съобщението на Националната агенция за приходите, че запорира сметките на БТК и още 5 дружества, които регистрираната в Люксембург LIC 33 закупи от банкера Цветан Василев срещу 1 евро. Това коментира по повод публикацията на в. Труд за наложения запор председателят на временната парламентарна анкетна комисия за казуса около КТБ Десислава Атанасова в предаването „Денят он ер“ с водещ Ивайло Лаков. Според нея е прибързано да се коментира самата сделка преди тя да стане факт.

Още по темата

Атанасова призова докато не се произнесат държавните органи по финализирането на сделката да не се спекулира с темата въпреки мнението й, че въпросната сделка поставя пoд риск националната сигурност.

Считам, че голяма част от тези дружества касаят до голяма степен националната сигурност, особено по отношение на сигнала на разпространение на Българската национална телевизия, както и на цялостната инфраструктура, която поддържа БТК.

Националният интерес, за да не се допусне вторично разграбване на КТБ, е защитен, коментира още Атанасова.

В момент когато КТБ се намира под особен надзор, когато е с отнет лиценз и предстои да бъде обявена в несъстоятелност, думата имат квесторите, а от дни и синдиците,временните…Очакваме още един синдик до дни да влезе в КТБ и именно това е кръгът от лицата, които могат да вземат решения. Държавата така може да отговори на един или друг вид сделка, в случая с КТБ.

Десислава Атанасова съобщи, че в Комисията има искания за удължаване на срока на работата й, както и на периода на проверка на банката - от 2000 до 2014г., а не от 2009.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback