fallback

Васко Михайлов: На 26 март най-вероятно ще бъде приет Закон за амнистията на руските капитали

Това е стъпка, която е част от плана на Кремъл за деофшоризация на руската икономика

25.03.2015 | 20:46 Автор: Ирина Георгиева

На 26 март най-вероятно ще бъде приет Закон за амнистията на руските капитали, съобщи кореспондентът на БНР Васко Михайлов в Денят Он Ер. По думите му не е ясно за момента дали ще е еднократна или пълна амнистия.

"Закон за амнистията на руските капитали, които изтекоха извън границата. Това е стъпка, която е част от плана на Кремъл за деофшоризация на руската икономика. Става дума за еднократна амнистия на всички, които завърнат капиталите си от чужбина. На 26 на правителствено заседание ще бъде приет. Въпросът е дали ще бъде пълна амнистия или с такси или ще бъде съобразена с международните закони." - обясни Михайлов. 

През последните дни наистина се пише много за Константин Малофеев и най-вече за сделката, която е направил с ВТБ, която е доста странна, коментира Михайлов.

"Без съмнение това опрощаване се дължи на ролята, на която Малофеев е имал в Крим и Донбас. Негови близки хора, които са работили за него и в миналото и специално Александър Бородай (бивш премиер на така наречената ДНР), който му е бил личен PR. Пък Игор Стрелков, който беше един от първите командири и изигра роля за анексирането на Крим е близък до Бородай, за което се смята, че познава Малофеев. Така че самата формулировка, че Константин Малофеев е изпълнил патриотичния си дълг..." - коментира Михайлов.

Чуйте коментара в следващия видео материал:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback