fallback

Катя Пеева: На 24 февруари ще бъде обсъдена гръцката програма с финансовите министри от Еврозоната

В документа няма конкретни финансови параметри

23.02.2015 | 22:37 Автор: Ирина Георгиева

Катя Пеева, кор. на БНР в Солун в Денят он ер с Веселин Дремджиев на 23.02.2015г.

Още по темата

Програмата, която Атина предлага, ще бъде обсъдена с финансовите министри от Еврозоната на 24 февруари. Това коментира Катя Пеева в Денят Он Ер. По думите й в документа няма конкретни финансови параметри. Това е програма за бъдещата финансова политика на Гърция по отношение на борбата с нелегалния внос на горива, цигари, алкохол, което се очаква в бюджета някъде около 3 млрд. евро, обясни Пеева.

"Ще се промени високото облагане на скъпите имоти. Започва проверка на всички заемали висши държавни длъжности, които са изнесли пари в чужбина. В това число и собствениците на частни медии ще бъдат проверявани, както и произхода на средствата им." - допълни Пеева.

В реформите има и облекчение за гърците, а именно реформата със разсрочване на 100 вноски на задълженията към държавата както за частни лица, така и за фирми, коментира Пеева.

"Никога в тези реформи не се говори за обещаните 750 евро минимална работна заплата. Естествено това не може да се случи сега и така постепенно гърците забелязват, че едно след друго предизборните обещания на Сириза остават в едно необозримо бъдеще." - допълни Пеева.

Чуйте коментара на Катя Пеева в следващия видео материал:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback