Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Доц. Милен Михов: Липсата на политическа воля задълбочава мигрантската криза

"Нямаме желание да се справим", каза още той

11.10.2024 | 21:10 Редактор:

Разрастването на военните конфликти в Близкия изток и изострянето на отношенията ще доведат до ескалация на мигрантския натиск не само към България, а към цяла Европа. Това заяви доц. Милен Михов от ВМРО в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По негови думи Европа се е превърнала в обект на "колонизация" заради социалните системи в западноевропейските страни, които привличат мигранти.

"Социалната система на социалните държави в Европа е обект на агресия. Това е магнитът, който привлича нелегални бежанци и мигранти“, коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според доц. Михов, България успешно се справи с предишната вълна на миграция, затваряйки така наречения "Балкански маршрут", но сега страната трябва да бъде по-добре подготвена.

"Нямаме желание да се справим. Няма политическа воля", каза доц. Михов.

Според него граничната полиция не е добре подготвена и трябва да бъде подкрепена от армията.

"Граничната полиция е недостатъчна при съвременните условия и трябва да бъде пазена в екстремални условия от армията", добави той.

Той също така посочи, че България няма регистрирани дела за нелегално преминаване на границата през последните четири години, което показва, че дори законите не се прилагат адекватно.

Гледайте целия разговор във видеото.