fallback

Конкурсът Founders Today помага на стартиращи предприемачи да развият бизнеса си

"Има шестима финалисти. Тази година те са предимно от дигиталната област", посочи Десислава Попова

08.10.2024 | 21:20 Автор: Толя Стоянова

За четвърта поредна година Investor.bg провежда конкурс за стартиращи предприемачи - Founders Today.

"10 октомври е датата на събитието. Ще бъде в Inter Expo Center в София. Това е конкурс за стартиращи компании, но и за компании, които искат да пораснат, да увеличат присъствието си, да станат по-разпознаваеми. За четвърта поредна година го организираме, като всяка година има шестима финалисти. Тази година те са предимно от дигиталната област. Има и компания, която е извън нея. Целта е да ги подкрепим, да тръгнат успешно нагоре и да станат по-разпознаваеми", каза главният редактор на investor.bg Десислава Попова в предаването "Денят ON AIR".

Събитието започва с дискусия, по време на която ще бъдат обсъдени различните видове финансиране за прохождащия бизнес. Има и обучения за предприемачи. В тях може да се включат не само участниците и финалистите в конкурса, а всеки, който иска да развие собствен бизнес. Нужна е само регистрация на страницата на събитието - investormediapro.bg. Предвиждат се две обучения. Едното е на 30 октомври, другото е на 12 ноември. Те са на тема "Умения за бизнес преговори" и "Маркетинг позициониране и комуникации".

Какъв тип стартъпи са отличени тази година?

"Предимно дигитални. Имаме платформа, която ще се насочи към грижата за възрастни хора у дома. Имаме платформа със здравна насоченост. Тя ще се опита да помогне на онкоболните да стигнат до подходящи специалисти, по-бързо да получат точна диагноза. Имаме компания, която съчетава епигенетика и изкуствен интелект. Това е начинът, по който околната среда влияе върху това как се проявяват гените ни. Опитват се да изчислят биологичната възраст на всеки човек и рисковете от заболявания, свързани със стареенето", обясни Попова пред Bulgaria ON AIR.

Финалистите печелят менторска сесия с утвърдени предприемачи, пакет реклама и комуникация през каналите на Investor Media Group, както и други изненади, които ще бъдат обявени по време на събитието.

"Има голяма нужда от такъв тип събития и конкурси у нас. В България рисковото финансиране расте. Имаме предприемчиви хора, които искат да реализират идеите си, въпреки липсата на политическа стабилност", отбеляза главният редактор на investor.bg.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback