Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Конкурсът Founders Today помага на стартиращи предприемачи да развият бизнеса си

"Има шестима финалисти. Тази година те са предимно от дигиталната област", посочи Десислава Попова

08.10.2024 | 21:20 Редактор:

За четвърта поредна година Investor.bg провежда конкурс за стартиращи предприемачи - Founders Today.

"10 октомври е датата на събитието. Ще бъде в Inter Expo Center в София. Това е конкурс за стартиращи компании, но и за компании, които искат да пораснат, да увеличат присъствието си, да станат по-разпознаваеми. За четвърта поредна година го организираме, като всяка година има шестима финалисти. Тази година те са предимно от дигиталната област. Има и компания, която е извън нея. Целта е да ги подкрепим, да тръгнат успешно нагоре и да станат по-разпознаваеми", каза главният редактор на investor.bg Десислава Попова в предаването "Денят ON AIR".

Събитието започва с дискусия, по време на която ще бъдат обсъдени различните видове финансиране за прохождащия бизнес. Има и обучения за предприемачи. В тях може да се включат не само участниците и финалистите в конкурса, а всеки, който иска да развие собствен бизнес. Нужна е само регистрация на страницата на събитието - investormediapro.bg. Предвиждат се две обучения. Едното е на 30 октомври, другото е на 12 ноември. Те са на тема "Умения за бизнес преговори" и "Маркетинг позициониране и комуникации".

Какъв тип стартъпи са отличени тази година?

"Предимно дигитални. Имаме платформа, която ще се насочи към грижата за възрастни хора у дома. Имаме платформа със здравна насоченост. Тя ще се опита да помогне на онкоболните да стигнат до подходящи специалисти, по-бързо да получат точна диагноза. Имаме компания, която съчетава епигенетика и изкуствен интелект. Това е начинът, по който околната среда влияе върху това как се проявяват гените ни. Опитват се да изчислят биологичната възраст на всеки човек и рисковете от заболявания, свързани със стареенето", обясни Попова пред Bulgaria ON AIR.

Финалистите печелят менторска сесия с утвърдени предприемачи, пакет реклама и комуникация през каналите на Investor Media Group, както и други изненади, които ще бъдат обявени по време на събитието.

"Има голяма нужда от такъв тип събития и конкурси у нас. В България рисковото финансиране расте. Имаме предприемчиви хора, които искат да реализират идеите си, въпреки липсата на политическа стабилност", отбеляза главният редактор на investor.bg.

Гледайте целия разговор във видеото.