fallback

Медийни експерти: Нека политиците замълчат за загиналите пилоти

Сега не е моментът за политически ПР, категорични са Бояна Бозаджиева и доц. Георги Лозанов

13.09.2024 | 20:14 Автор: Деси Николова

Страната бе разтърсена от трагичното събитие, при което загинаха двама пилоти, което привлече внимание към отговорността на политическите лидери. В общественото пространство се засилиха спекулациите за това дали политиците ще използват трагедията за лични или партийни цели.

"Случилото се днес е трагедия, която със сигурност разчувства и потресе цялото ни общество. В такива ситуации, пред политиците винаги има едно изкушение да използват ситуацията уж за политически решения, но в такива случаи, има едно единствено решение, което работи добре и това е смирението. Има достатъчно време да си говорят и за политика, и за решения в тази система. Нека запазят мълчание поне в първите дни", заяви пиар експертът Бояна Бозаджиева в студиото на "Денят ON AIR".

От своя страна, медийният експерт доц. Георги Лозанов отбеляза, че използването на трагедия за пиар не би било успешен ход за всеки политик, който би опитал.

"Всички хора си дават сметка какво означава едно политическо послание, един политически интерес и какво означава цената на човешкия живот. Опитът едното да го конвертираме в другото винаги е срещу този, който опита да го направи", категоричен бе доц. Лозанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той също така насочи вниманието към разследването на трагедията, което ще покаже дали има основания за наказания или оставки. Той призова политиците да се въздържат от прибързани заключения, докато не бъдат установени конкретни отговорности.

По думите на Бозаджиева политиците са имали достатъчно време да вземат решения, но действията им са закъснели.

Един от основните въпроси, които възникват след трагедията, е дали страната ще има стабилно управление, което да извърши необходимите реформи. Бозаджиева и доц. Лозанов обсъдиха възможността за съставяне на стабилно правителство след предстоящите избори. Според доц. Лозанов, шансовете за такова правителство са малки, поради острите противоречия между партиите и липсата на стабилни мнозинства.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback