fallback

Борис Бонев: ГЕРБ са лицемери и саботират опита за промяна на София

"39-те дървета, от които 14 са от инвазивен вид, ще бъдат подменени с 50 нови", каза общинският съветник

12.09.2024 | 20:45 Автор: Деси Николова

Преди седмица започна рязането на дървета заради ремонта на улица "Опълченска" в София. Живущите в квартала излязоха на протести. Обвиненията и политическите атаки, насочени към кмета на София Васил Терзиев, създадоха допълнително напрежение около проекта за разширяване на улицата.

"Решението да се отсекат тези дървета е взето от Комисията по екология, ръководена от ГЕРБ, по времето на ГЕРБ на 8 март 2022 година. Целият този проект, с всичките му фази, започва още от 2009 година, когато започват част от дейностите по подробния устройствен план. В цялата си дължина улица "Опълченска" е разширена във формат в три ленти в посока. Това беше последният участък, той е необходим за града", заяви председателят на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев в "Денят ON AIR".

Той добави пред Bulgaria ON AIR, че 39-те дървета, от които 14 са от инвазивен вид, ще бъдат подменени с 50 нови дървета на улицата и още 50 в района.

"Нито аз съм специалист по садене на дървета, със сигурност специалисти не са и от ГЕРБ, предвид практиката и процента им на успеваемост със засадени и успешно оцелели дървета през годините на тяхното управление. Почти няма булевард в София, ремонтиран или изграден по тяхно време, на който дърветата да са оцелели. Ако има една дума, с която мога да опиша поведението на ГЕРБ по целия този казус, то е лицемерно", каза още Бонев.

Според него ГЕРБ се опитват да саботират всеки опит за промяна в столицата, включително и завършването на Околовръстния път.

Подготвените документи и планове за изграждането на Околовръстния път са отнели повече от 10 години работа, включително изготвянето на различни проектни варианти и парцеларни планове. Ако проектът бъде спрян или забавен, това би означавало ново забавяне от десетилетие, което ще има сериозни последици за развитието на София, стана ясно от думите на Бонев.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback