fallback

Владислав Панев: ПП-ДБ не се договаря тайно с ГЕРБ и не се разпада

За нас "Възраждане" и ДПС на Пеевски са извън играта, заяви той

12.09.2024 | 20:07 Автор: Тодор Петров

"Трябва да се намери работещ вариант, защото не може толкова парламенти да падат. Най-добрият вариант е коалиционно правителство. Предлагаме следващ вариант - премиер, който е равно отдалечен, като Марио Драги в Италия. Няма много равно отдалечени хора в България", заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Владислав Панев в предаването "Денят ON AIR".

Гостът призна, че не му е ясен механизмът, по който премиерът предлага всички министри и партиите веднага се съгласяват.

Има ли предварителна договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ?

"Не си представям как лидерите на партиите сядат на масата предварително да договарят нещо тайно. Всяко такова договаряне може да коства много и на двете страни. По-скоро се търсят варианти. Първо трябва да видим каква ще бъде конфигурацията в Народното събрание. За нас "Възраждане" са извън играта, държат тотално пропутинска линия. Същата работа е с ДПС на Пеевски. То е почти на нивото на "Възраждане", подчерта Панев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му има "маса работа", която 50-ото НС не е успяло да свърши. Гостът алармира, че бюджетният ни дефицит скача с 600 млн. лв. на месец.

Панев е категоричен, че най-добрият вариант е подписите на политическите лидери в бъдеща коалиция да стоят под споразумение какво ще се случва.

"Трябва да стъпваме на реформи, които би трябвало да извърши следващото правителство", отбеляза той.

Имаше ли риск да се разпадне коалицията ПП-ДБ?

"Не мисля, че е имало такава опасност. Реденето на листи е труден, но необходим процес. Партиите ще вземат решение. И да има скандали, това не е най-важното за хората. Трябва да сме заедно на избори, защото така сме по-силни и да постигаме резултати", на мнение е Панев.

Той определи доклада на Марио Драги като изключително тревожен. 

"ЕС изостава спрямо Азия и САЩ. Заводите излизат от Европа. Бюрокрацията и регулациите са високи. По-скоро съм песимист за Европа. Германия определено буксува в последните години", посочи още Панев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback