fallback

Иван Анчев: Тръмп опита да почива на стари лаври, видяхме доминиращата г-жа Харис

Икономиката е много важна за Америка и до голяма степен формира победителя, посочи дипломатът

11.09.2024 | 21:07 Автор: Толя Стоянова

"Възраждане" внесе законопроект за чуждестранните агенти в Народното събрание (НС), който цели да осигури прозрачност и защита на националните интереси на България.

По думите на дипломата Иван Анчев законопроектът за чуждестранните агенти е 100% преписан от Русия и няма нищо общо с американския закон FARA (Foreign Agents Registration Act). Той е на мнение, че в никакъв случай не трябва да стига до пленарната зала.

Кой спечели в дебата Харис vs Тръмп?

Дипломатът коментира в предаването "Денят ON AIR" и дебата между кандидатите за президент на САЩ - Камала Харис и Доналд Тръмп. По думите му първият кандидат-президентски дебат не решава кой е победителят.

"Тръмп е блестящ манипулатор в позитивния смисъл на думата. Сега видяхме доминиращата г-жа Харис, която се представи по най-добрия начин, по който е свикнала от своите прокурорски години. Изкара Тръмп извън своето амплоа. Тръмп се опитваше да почива на стари лаври и може би донякъде е подценил възможностите на г-жа Харис", заяви Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че икономиката е много важна за Америка и до голяма степен формира победителя.

"Това беше трудната част за Камала Харис. В икономиката на САЩ има сериозни проблеми. Предизвикателствата са големи. Това ще бъде една от големите задачи на бъдещия президент - да преодолее тези проблеми", отбеляза гостът.

На въпрос може ли да има руска намеса на изборите в САЩ, той отговори, че е възможна и трябва да се очаква.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback