fallback

Калин Сърменов: Нужни са ни добри примери и герои, които да формират мнение

Предстои нов сезон на "Сатирично кабаре"

09.09.2024 | 21:11 Автор: Елеонора Танева

"Започнахме да забравяме много лесно. Трябва в годините да се припомня и да се работи с мислещите хора. Това може да ни помогне да не се сме в този хаос. Това отвращение от политическата система беше направено навремето с цел - да са в един казан и да си решават сами проблемите. Това заяви директорът на Сатиричен театър "Алеко Константинов" Калин Сърменов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него може да се стигне до момент, в който Конституцията да се промени и прагът за влизане в НС да падне от 4 на 2%, за да влязат основни политически партии. 

"Този ден ми напомня много за онова време - правят си избори без никакви усилия това да се промени, да се мисли за България, каква е гледната точка на обикновените хора. В цирка има хора, които си вършат работата. В театъра има максима - ако гледаш едно представление и си представяш, че ти не можеш да го направиш, казваш "а, каква е тази магия". А тук магия няма. Политиците положиха усилия обществото да се отврати", коментира Сърменов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той подчерта, че хората вече дори не протестират. А преди сме счупили Рекордите на Гинес с 11 различни протеста в един ден в държавата. По думите на директора на Сатирата на страната са ѝ нужни добри примери и герои, които да формират мнение. 

"Сатирично кабаре" с обновен сценарий

В театъра, който ръководи Калин Сърменов предстои нов сезон на "Сатирично кабаре", което е иронично намигване към реалността.

"Ще го осъвременим на базата на това което се случва. Много ми е трудно, нямам база на която да стъпя, няма нищо направено от-до, за което да се хванеш", каза Сърменов.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback