Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Младежкото БСП: Раздалечаването от Румен Радев беше огромна грешка

"Новата лява коалиция е готова да покаже нови лица", каза Габриел Вълков

09.09.2024 | 20:31 Редактор:

ВКС реши Корнелия Нинова да бъде заличена като председател и представляващ БСП.

След решението на ВКС, окончателно затворихме страницата на Корнелия Нинова в БСП. Тя е изключена от партията, тя не е председател и според съда. Това вече е част от историята на БСП. Сега се обединяваме и гледаме смело напред. Тепърва ЦИК трябва да вземе решение какво ще прави с регистрацията, но след като съдът вече е заличил Корнелия Нинова, не виждам решението как може да бъде различно, каза председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му младите хора искат равен достъп до образование: "В цялата страна има училища, но те не са равни и еднакви помежду си, ние искаме те да станат еднакви и да има добро образование навсякъде, за да може да дадем равен старт на всеки".

"Нова коалиция, нови лица"

"Подобни действия от страна на бившия председател вредят на цялата партия и цялото ляво. Защото ние правим една голяма лява коалиция. Нинова се опитваше да саботира тази лява коалиция. Новата лява коалиция е готова да покаже нови лица, да покаже нови политики - неща, които са изцяло позитивни. Една битка, която е напълно излишна, защото левият човек не се интересува от това, което се интересува Корнелия Нинова", допълни Вълков за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че хората се интересуват от това да има сериозна лява партия.

"Имаме шанс да вкараме нови млади, които знаят защо са там, знаят защо са в политиката, виждат проблемите на хората. Младите хора знаят кой дирижира процесите в БСП и това е Националният съвет. БСП е партия с дълга история, колективните органи винаги са взимали решение", подчерта председателят на Младежкото обединение в БСП.

Електоралното дъно на БСП

Вълков поясни, че с Нинова е започнала промяната в партията.

"Лидерите ще дадат крачка назад и ще дадат шанс на нови хора да влязат в листата. Освен всичко, младите хора са и експерти. Анализатори в продължение на 30 години описват как партията е само надолу, но БСП е винаги е вървяла и нагоре. Сега достигнахме едно електорално дъно, което не бяхме достигали. Ръководството си пое отговорността за това нещо и сега се събираме с нови сили напред", добави гостът.

Той е категоричен, че раздалечаването от президента Румен Радев е било огромна грешка за БСП.

А партията предлага инвитро процедурите за младите хора да са безплатни.

Гледайте целия разговор във видеото.