Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Проф. Александър Томов: Случващото се в БСП е почти революция

Дадохме изцяло властта за листите в ръцете на г-н Атанас Зафиров, каза той

06.09.2024 | 21:09 Редактор:

На 6 септември трябва да мислим за единението на нацията. За първи път от много години насам имам ръководството на БСП, което е откровено, широко скроено, обърнато към всички леви сили. Вчера имаме подписано споразумение, спънките не са важни. Това каза проф. Александър Томов от "Българската социалдемокрация - Евролевица" в предаването "Денят ON AIR".

Обединението има в себе си програма, която дава алтернатива, подчерта той.

"Стремежът е не само да повишим резултата. До 10 дни ще видите програма, която ще бъде коренно различна и ще каже: "Стоп на изоставането на България, стоп на бягството на младите българи зад граница". Две битки са - за челото на класацията и постигане на консенсус в следващия парламент", обясни проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

Проблемите с корупцията и тяхното решение

"Имаме шанс обединението вчера да бъде абсолютно антикорупционно - да няма нито един от тях в листите, който да бъде обвинен в кражба на държавни средства. Всички знаем кой краде парите. Прокуратурата не си е свършила работата, но това не е достатъчно. Моделът на Бойко Борисов да контролира бизнеса и да взема по формулата пари и власт трябва да бъде унищожена", категоричен е той.

Икономиката в България трябва да върви нагоре

"Трябва единение. Аз-ът да спре. Това, което става в БСП, е почти революция. Тройката Зафиров, Вигенин, Гуцанов вървят по нов път. Това е обръщане на всичко. Ние получихме доверие и върнахме доверие. Дадохме изцяло властта по повод на листите в ръцете на г-н Атанас Зафиров. Има два варианта за кабинет. Единият е, ако се получи мнозинство на промяната - консенсусно правителство без ГЕРБ. Може да се получи друг консенсус върху основата на едно програмно правителство с конкретни цели. Това зависи от гласа на хората. Имаме нужда от сериозно правителство", обобщи проф. Томов. 

Гледайте целия разговор във видеото.