Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Боян Чуков: Великобритания и САЩ вземат решения, които Зеленски представя като свои

Резултатът от изборите в САЩ зависи от "deep state", коментира международният анализатор

05.09.2024 | 21:05 Редактор:

Генерални промени в правителството на Украйна на фона на украинското нахлуване в Курска област.

"Зеленски казва, че там войските се окопават, прехвърлят се други войски. Целта на акциите в Кускска област беше нанасяне на удар по имиджа на Путин и завладяване на курската атомна електроцентрала. Един от пленените украински войници каза във видео, че задачата му е била да минира курската АЕЦ", посочи международният анализатор Боян Чуков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него акцията в района на Курск е безсмислена. А НАТО и САЩ само се правят, че не са знаели за нея. 

"При това нападение се ползва космическо и авиационно наблюдение, каквото имат САЩ и НАТО. Версията, че са били изненадани е за хора, които не знаят за какво става дума. Сега американците обвиняват Зеленски за провала в Курска област, руската армия обгради украинците, напредват в Донбас", коментира Чуков.

Води се Трета хибридна световна война

Международният анализатор каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че тя се води на много фронтове. Но печеливша е Русия.

"Безработицата в Русия намалява, заплатите се увеличават, докато в Европа има стагнация, американската икономика не върви добре", даде пример гостът.

Той е категоричен, че решенията за развоя на войната не ги взима Зеленски и екипа му. 

"Те са пешки, които се разместват от британските стратези. Кулеба изгоря със своето посещение в Китай. По доста недипломатичен начин се опита да настъпи китайците, въпреки че го приеха на много високо ниво и се провали тотално. Като се завърна в Киев започна да говори обратното, за да провали Китай като миротворец и да се изведе на преден план Индия, която е основен съперник на Китай. Китай в този момент разбра, че никой няма да го разглежда като миротворец", заяви Чуков.

Ролята на Русия в изборите в САЩ

По думите му са неоснователни твърденията на САЩ за намеса на Русия в изборния процес за нов американски президент. 

"Руснаците се забавляват, когато Тръмп беше обвинен че е агент на Путин, руска следа... Няма основание да се счита, че ще има промяна в политиката на САЩ. Сега това е държава със скапваща се икономика, има хаос вътре в държавата. Всичко зависи от "deep state", дълбоката държава ще реши накрая кой ще стане президент, американското ала-бала може да избере когото си иска. Битката е между промишления и финансовия капитал, вече само транснационалният финансов капитал не може да решава въпросите, не случайно не я наричат хегемон, а доминант", каза още Боян Чуков.

Гледайте целия разговор във видеото.