fallback

Бивши членове на "Величие" влизат в предизборна битка чрез партията "Има смисъл"

"Нашето естествено място е център с поглед в дясно", заяви Виктория Василева

05.09.2024 | 20:34 Автор: Деси Николова

Партията "Има смисъл", с членове от разпадналата се "Величие", ще влезе в изборната битка с коалиция.

"Не мога да кажа кои са партиите. Оказа се, че има интерес към нас и почти ежедневно получаваме предложения за присъединяване на нови политически субекти към тази коалиция, затова не мога да кажа в пълнота кои ще бъдат партиите", каза лидерът на "Има смисъл" Виктория Василева в студиото на "Денят ON AIR".

Партията ще има има консервативна гледна точка върху политиката на България, но ще търси диалог с всички политически субекти в Народното събрание.

"В политическия спектър се виждаме като коалиция и след това като партия, която да може да води равноотдалечен диалог с всички. Нашето естествено място е център с поглед в дясно. Ние сме хора, които ще застъпваме консервативните ценности. Българите трябва да се върнат към онова, което е тяхната същност, а тя е дълбоко консервативна според нас. Направиха се доста опити да бъдат изместени тези ценности от човешката етика и в ежедневното ни общуване", каза Василева пред Bulgaria ON AIR.

Тя заяви, че тяхното оръжие ще бъде излизането с ясни и кратки послания и предложения, които ще бъдат възможни за реализация в кратки срокове.

"Трябва да започнем да убеждаваме хората, че има смисъл в малките стъпки, които правим ежедневно. Крайно време е да спрем да мечтаем и да вярваме във всички фантасмагории, които ни се обещават по време на предизборна кампания", допълни Василева.

По нейни думи липсва уважение сред депутатите и политическите субекти.

"Не е нормално в залата политически партии, бидейки дори опоненти, да се псуват и да се хващат за гушите, а след една седмица да седнат да преговарят за правителство. Трябва да започнем да налагаме нов политически език", категорична бе Василева.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback