Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Бивши членове на "Величие" влизат в предизборна битка чрез партията "Има смисъл"

"Нашето естествено място е център с поглед в дясно", заяви Виктория Василева

05.09.2024 | 20:34 Редактор:

Партията "Има смисъл", с членове от разпадналата се "Величие", ще влезе в изборната битка с коалиция.

"Не мога да кажа кои са партиите. Оказа се, че има интерес към нас и почти ежедневно получаваме предложения за присъединяване на нови политически субекти към тази коалиция, затова не мога да кажа в пълнота кои ще бъдат партиите", каза лидерът на "Има смисъл" Виктория Василева в студиото на "Денят ON AIR".

Партията ще има има консервативна гледна точка върху политиката на България, но ще търси диалог с всички политически субекти в Народното събрание.

"В политическия спектър се виждаме като коалиция и след това като партия, която да може да води равноотдалечен диалог с всички. Нашето естествено място е център с поглед в дясно. Ние сме хора, които ще застъпваме консервативните ценности. Българите трябва да се върнат към онова, което е тяхната същност, а тя е дълбоко консервативна според нас. Направиха се доста опити да бъдат изместени тези ценности от човешката етика и в ежедневното ни общуване", каза Василева пред Bulgaria ON AIR.

Тя заяви, че тяхното оръжие ще бъде излизането с ясни и кратки послания и предложения, които ще бъдат възможни за реализация в кратки срокове.

"Трябва да започнем да убеждаваме хората, че има смисъл в малките стъпки, които правим ежедневно. Крайно време е да спрем да мечтаем и да вярваме във всички фантасмагории, които ни се обещават по време на предизборна кампания", допълни Василева.

По нейни думи липсва уважение сред депутатите и политическите субекти.

"Не е нормално в залата политически партии, бидейки дори опоненти, да се псуват и да се хващат за гушите, а след една седмица да седнат да преговарят за правителство. Трябва да започнем да налагаме нов политически език", категорична бе Василева.

Гледайте целия разговор във видеото.