fallback

Станислав Балабанов: ИТН е една от малко здравите, силни и монолитни формации

"50-ото НС беше заложник на политическото его на определени хора", каза той

04.09.2024 | 21:10 Автор: Вяра Димова

Почти нищо не свърши 50-ото НС. То отново беше заложник на политическото его на определени хора, лидери на партии. Независимите депутати в 50-ия парламент вече са втора политическа сила. Това показва, че всички партии, когато след няколко седмици трябва да отидат на улицата с техните лидери, трябва да поискат извинение. Това заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) в "Денят ON AIR".

Коалициите "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, ДПС" трябва да предоставят до 17 ч. на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав.

"Това ще го решат българските избиратели. Спокоен съм и оптимистично настроен, че ИТН са една от малкото здрави, силни и монолитни формации в 50-ия парламент, а и в момента. Демонстрираме устойчивост на база на общия разпад на всички останали политически партии", коментира Балабанов пред Bulgaria ON AIR.

"Прокуратурата отдавна не е независима"

"Видимо е от действията. Тя обслужва силните на деня, които под някаква форма, стоейки в политическия процес, продължават да я използват за бухалка. Когато стояхме на масата в навечерието на вече проваления трети мандат, успяхме да намерим мнозинство за кабинет, извън ГЕРБ и ДПС. Човекът, който реши да няма такова мнозинство и да отидем на избори, се казва Кирил Петков", изтъкна той.

Какви са възможностите за съставяне на кабинет?

"Българското общество вече е взело решението за себе си и се надявам да пренарежда политическата карта по начин, който да даде алтернатива. Експертната платформа, на която се опитахме да стъпим по време на третия мандат, би ни послужила за фундамент за 51-ия парламент. Сега отново експертната формула е по-добра от крайнополитическата. Когато дадем възможност на експертите да работят, тогава може да се търси политическото мнозинство и да се прави редовен кабинет", заключи Балабанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback