Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Искра Михайлова, "Възраждане": ЦИК не взима обективни решения и има влияние от ДПС

"Не вярвам в служебното правителство и това как то ще организира изборите", каза депутатът

04.09.2024 | 20:43 Редактор:

В България се създава безпрецедентна ситуация. От миналия петък започна едно дежурене от членове на ДПС около входовете на Народното събрание, които необезпокоявано от НСО стояха денонощно. Това означава едно огромно толериране от НСО, защото това не е каква да е сграда. След това се случиха драмите в ЦИК. Дори са направили така, че заседанието да се води без мобилни телефони, без никаква публичност. Фракциите, които ги има и в ЦИК, са търсели да намалят влиянието, което се оказа върху един или друг член. В момента ЦИК едва ли взима обективни решения. Със сигурност вече знаем, че ДПС има огромно влияние в ЦИК. Това заяви депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова в "Денят ON AIR".

"Възраждане" подава десетки сигнали на предишните избори

По думите ѝ полицията не вижда заформящите се групи от хора, които търгуват с гласове.

"Не вярвам в служебното правителство и това как то ще организира изборите. Предходният път, в който се организираха избори, остана публична тайна, че и тарторите за купуване на гласове, и босовете в определени етнически махали останаха на свобода. Покрай конфликтите, които се задават в ДПС, виждаме че вече тече едно събиране, процеси на комуникация между тези хора, раздаване на телефони. На миналите избори сме подали десетки сигнали. Смятаме, че има протекция от огромна част от МВР. Цялото служебно правителство беше дирижирано от ГЕРБ и ДПС", допълни Михайлова за Bulgaria ON AIR.

Според депутата трябва да има огромни обединения между българските граждани на предстоящите избори независимо на кого симпатизират.

"Ние от "Възраждане" не вярваме нито на служебното правителство, нито в прозрачността на районните избирателни комисии, а вече и на ЦИК. Оттук нататък това, което ни остава като политически субекти, е да накараме максимално хора да подадат гласовете си и хората, които участват в секционните комисии, българските граждани, да вършат съвестно и отговорно работата си, след това представителите на партиите в РИК-овете да бъдат безкомпромисни във всяко едно нарушение. Това е възможно", коментира гостът.

Законът за забрана на ЛГБТИ пропагандата в училище среща голямо одобрение

В България има около 90 000 учители и няма и 1000 са се подписали в списъка, който е против закона за ЛГБТИ пропаганда в училищата и детските градини, категорична е Михайлова.

"Има много ясен и прост текст, записан в закона, който казва "не трябва да има пропаганда на ЛГБТИ в училищата и детските градини". Смятам, че списъка го създаде една неправителствена организация. Този списък излезе от техните среди. Този списък го правеха те и се разписваха. Те са стотици тези организации, които точат финансиране, за да се занимават с темата. В училищата влизат редица НПО-та по програми. Децата в училище трябва да учат и да се развиват. Не трябва да ги занимаваме с това какво правят в спалнята Петър и Георги. Законът среща огромно одобрение", поясни тя.

Гледайте целия разговор във видеото.