fallback

Д-р Александър Симидчиев: Лее се език на омразата и избирателите се отдръпват

Електоратът на "Да, България" е с висок морал и разбирания, каза той

02.09.2024 | 20:55 Автор: Вяра Димова

Нашите избиратели, от които една значителна част се разочарова на последните избори и не гласува за нас, но и не гласува за никого, трябва да бъдат върнати. Лидерите на партиите трябва да поемат своята отговорност, както направи нашият лидер. Това каза д-р Александър Симидчиев от Изпълнителното бюро на "Да, България" в предаването "Денят ON AIR".

Всяка формация в парламента представлява своя електорат, а електоратът на "Да, България" е чувствителен, с висок морал и разбирания, подчерта той.

"Те искат, хората, които го представляват, да имат поведение. Това можем да го гарантираме като дадем максимална възможност хората да си кажат думата. Всички тези неща ще бъдат лечебни за връщането на хората", заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Симидчиев.

Истински голямата нестабилност е нестабилността на ориентацията на държавата, смята той.

Как се приемат законите в България?

"Приемат се в рамките на ден и ангажират тъканта на демокрацията. В следващите дни ще има такъв втори опит с друг такъв закон. Това е истинската опасност. Визирам закона за т.нар. чужди агенти, защото това е едно към едно копие на закони, които се приемат в Руската федерация - целят ограничаване на политическите права и свободи. Ние не клатим лодката, опитваме се да я стабилизираме. Голяма част от моите колеги - Мартин Димитров, Атанас Славов, Надежда Йорданова, Антоанета Цонева, са хора, които имат десетилетия зад гърба си в ситуации, близки до тези в момента. Те са хора с опит", изтъкна д-р Симидчиев.

Поредните избори не са случайни

"От три години съм в политиката. Виждам какво се случва. Има език на омразата, който се лее, включително и от трибуната на парламента. Хората, които гласуват в демократичния спектър, гласуват, за да може да се чувстват добре представени. Ако имаме ясни критерии, по които подбираме нашите кандидати, това е най-голямата гаранция, че демократично мислещите хора ще се върнат обратно и ще започнат да подкрепят този тип представителство", обясни д-р Симидчиев.

За да има силно общество, трябва да се стремим към това, настоя той.

"В България жените живеят средно 72 години, а мъжете 69 години. Ние живеем повече от 10 години по-малко, отколкото хората, към които искаме да се причислим. България има много какво да даде, но и да вземе. Виждам сериозно политическо лъкатушене при хората от ГЕРБ. Трябва да мислим дългосрочно", обобщи д-р Симидчиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback