fallback

Настимир Ананиев: Борисов трябваше да направи кабинет, иска голямо смокиново листо

Според лидера на партия "Волт" трябва да вървим към Велико народно събрание

28.08.2024 | 21:10 Автор: Вяра Димова

Важно е какво предлагаме на хората. Ясно е, че хора, които са санкционирани по "Магнитски", хора, свързани с различни корупционни практики, не би трябвало да бъдат обсъждани като коалиционни партньори. Това заяви лидерът на партия "Волт" Настимир Ананиев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му Бойко Борисов е трябвало да поеме отговорност и да има редовен кабинет.

"Покажете как се прави. Борисов се провали да направи кабинет. Той иска да има едно голямо смокиново листо, ако може това да е "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 1/3 от администрацията трябва да бъде освободена. Трябва да има държавна политика", категоричен е Ананиев.

Приоритетите на "Волт" в политиката

"Демографското е приоритет за нас. Ние предлагаме три водачески места да се дадат на млади хора. Трябва да се търсят новите лидери сред младите хора. Искаме да направим и важен разговор с кого ще работим след това. Трябва да бъдем честни към избирателите. Да бъдеш силна опозиция е важна роля в България. Големите проблеми с 12-годишното управление на ГЕРБ са свързани със слабата опозиция по времето на това управление", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Ананиев вътрешният министър трябва да бъде съден по действията: "Всички искаме честни избори".

Кой контролира съдебната система?

"Дистанционното се държи и в кръговете на влияние около Нотариуса, и в тези около Пепи Еврото - това се вижда. Искаме да видим реагира ли прокуратурата, реагира ли съдът. Много от хората не разбират съдебната реформа, а ги интересува какво става на тяхната улица. Трябва да вървим към Велико народно събрание. Конституцията е свършила своята работа. Можем да седнем и да направим Конституция, която да е валидна за 21 век, за да може България да е европейска държава и българските граждани да имат самочувствие", на мнение е Ананиев.

Според него Урсула фон дер Лайен ще избере жена за еврокомисар от България. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback