Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Д-р Юлиян Петров: Пропаганда има, но не ЛГБТ, а политическа

"Това е долна обида към учителите", заяви председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"

26.08.2024 | 21:05 Редактор: Деси Николова

Преподаватели се възпротивиха на "черния списък" на учители, разпространен от "Възраждане", които се обявяват против закона, забраняващ нетрадиционната сексуална пропаганда в училищата.

"Нашето становище е кратко, но много ясно. В българското образование категорично няма пропаганда и в това число няма и пропаганда за най-различни нагласи. На много места в България може би има, можем да потърсим, но такава пропаганда за традиционна или нетрадиционна сексуалност в училище няма", коментира председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че училищният закон е насочен към децата, но е основен за учителите и е задължителен за тях. Той е препоръчителен донякъде за родителите и за учениците, които по негови думи спазват училищния правилник препоръчително.

"Това е нещо, което е в главата на някои. Пропаганда има в цялата тази ситуация, но тя не е сексуална, а е политическа пропаганда, в която за пореден път се използват учителите, образованието, нашите деца с цел популизъм и спечелване на някакви проценти на предстоящите избори", заяви д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е категоричен, че българският учител се занимава с това да защитава и обучава децата и няма нужда "да му бъде размахван пръст".

"Това е една долна обида към учителите, нанесена от политиците. Не сме далеч от времето, когато учителите ще кажем вън партийците и политическите партии от храма на знанието, докато се научат да правят политики, които са полезни на нашите деца и за нашето образование", 

Въпреки това, той подчерта, че българският учител е смел човек и няма да се поддаде на тези заплахи.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
ilpen
преди 1 час
Българският учител е длъжен да прави това , което искат от него родителите на децата, тези родители които плащат данъци, от които се формира заплатата на бюджетните служители. Учителите не могат да правят това което им се иска, а са длъжни да правят това което иска обществото , а не 2-3000 непродуктивни, и то без деца.Всичко друго са кухи приказки. Сигнализирай за неуместен коментар