fallback

Костадин Костадинов: Всички от "домовата книга" са хора на Делян Пеевски

"В нашата държава Конституцията е писана с молив", заяви лидерът на "Възраждане"

20.08.2024 | 20:08 Автор: Деси Николова

Ако Калин Стоянов се махне, каква е гаранцията, че на негово място няма да дойде друг Калин Стоянов? Системата е пълна с полицаи, които защитават този маниер на управление в МВР, които защитават купуването на гласове. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че ситуацията в държавата към момента е тежка и неясна, тъй като след промените в Конституцията, дори видни конституционалисти не могат да преценят дали ходът на президента Румен Радев вчера, при който той отказа да подпише указа за назначаване на служебно правителство, е позволен.

"Главчев не е шеф на Сметната палата, защото е министър-председател, а е министър-председател, защото е шеф на Сметната палата. В този случай той не се е лишил от нито едно от двете си качества. Ситуацията е много неясна. Трябва да си признаем, че в момента се намираме не в конституционна криза, а в конституционен батак, в който ни набута ПП-ДБ", категоричен бе лидерът на "Възраждане" в ефира на "Bulgaria ON AIR".

По негови думи в момента начело на държавата са застанали "пешки и марионетки".

"В момента се оказваме в ситуация, в която властта се бута в ръцете на хора, които не я искат, защото не могат да управляват, нямат необходимите качества, а единствената им заслуга е, че са влезли в този списък по желанието на Пеевски, който е направил така, че е затапил държавата с негови хора. В момента президентът какъв избор има? Човек на Пеевски, човек на Пеевски и човек на Пеевски", смята Костадинов.

Според него в България Конституцията е "писана с молив".

"Всеки момент може нещо да бъде изтъркано с гумичката на Конституционния съд. Това показва колко е параванна и фасадна нашата демокрация", коментира гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback