fallback

Димитър Манолов: В един случай институциите са бухалка, в друг са хранилка

"Булгаргаз" е систематично мачкано предприятие, каза президентът на КТ "Подкрепа"

16.08.2024 | 20:05 Автор: Вяра Димова

Бизнесменът Румен Гайтански днес се предаде доброволно. Той е задържан за 72 часа. 

"Въпросът е защо сега се прави и дали Гайтански, докато го търсят няколко дни, не се е разбрал с когото трябва. Дават се пари на определени хора. В текущия мандат на ръководството на ББР беше учреден обществен съвет, в който и ние участваме. Той има възможността частично да хвърля по едно око на нещата, които се случват там. Това е прилична стъпка", коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "Денят ON AIR".

Използват ли се институциите като политическа бухалка?

"В един случай са бухалка, в друг случай са хранилка. В този случай с ББР очевидно е било хранилка. Сега е възможно от другата страна да се обърне бухалката. Сменят се господарите. При това, което се случва в ББР, или нещата трябва да се променят, или тази банка е безсмислена. Ако банката бе имала по-дълъг живот, вероятно списъкът на хората щеше да е по-дълъг", анализира той.

Казусът с "Боташ"

Представители на "Булгаргаз" и турската компания "Боташ" проведоха пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества.

"Не мога да допусна, че има позитивна прогноза за "Булгаргаз". "Булгаргаз" е систематично мачкано предприятие и очевидната идея на някои е това предприятие да бъде избутано от пазара. Не е наред нещо с подредбата на държавата ни. Демокрацията никога не се е случвала лесно. Обществената подредба е несправедлива", заяви Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Водната криза в страната се задълбочава

"Стана топло и се появиха всичките пороци на безгрижието. Навремето имало по една чешма в селата, после във всеки дом. В България има около 3000 язовира, от които голяма част са оставени. Имаме проблеми и с пречиствателни станции. Две са местата, където има капацитет - енергетиката и регионалното развитие. В земеделието голямата част от язовирите са раздадени на концесия и разни хора. Степента на отговорност не е толкова голяма", обобщи Манолов.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback