fallback

Заплатите в "Ел Би Булгарикум" се увеличават, разходите на предприятието намаляват

"Когато поехме дружеството, то беше пред фалит", каза бившият директор Ивайло Лилов

15.08.2024 | 21:11 Автор: Искра Ангелова

Печелившо предприятие ли е "Ел Би Булгарикум"?

"Поех един единствен ангажимент, когато се съгласих да вляза и да участвам в управлението на дружеството. Съжалявам, че се налага да изнасяме уроци по право на г-жа Нинова и г-н Николов. Позволих си да извадя последния финансов отчет, който има дружеството и който е публикуван, за да видим дали има вреди в дружеството и в какво състояние съм го оставил. Показателите за рентабилност на продажбите в началото на година са били 0,13, а сега са 0,26", каза бившият директор на дружеството Ивайло Лилов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му активите на дружеството са увеличени с почти 2 млн. лв.

Финансовите разходи са намалени

"Нетните приходи от продажба между първо и второ тримесечие са увеличени с около 700 000 лв. Има общо намаление на разходите с около 8%, като разходите за суровини и материали са намалели с 960 000 лв., което е малко над 30%. Разходите за персонала са увеличени с 400 000 лв., финансовите разходи са намалени с 3,7 пъти", добави Лилов за Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че печалбата на дружеството за първите 6 месеца е колкото печалбата на дружеството за цялата 2023 година.

"Много ще се радвам новото ръководство, когато през месец септември отчита следващото тримесечие, да се похвали с още по-добри резултати, защото това е в интерес на дружеството. За мен е важно какво оставяш. Резултатите са важни. Когато поехме дружеството, то беше пред фалит. Направихме и невъзможното, за да го изведем от ситуацията, в която го заварихме", подчерта бившият директор.

Лилов е на мнение, че не може дружеството във Видин да увеличи заплатите с 30%, защото за година това са милиони левове.

"Отделен е въпросът защо се обещаваше и кой не си изпълни обещанията. Базата има нужда от модернизация, от обновяване. Това трябва да е насоката, в която да се работи. Това, което предвиждахме, беше в София да има само и единствено логистичен център. Няма логика дружеството да създава нова база, при съществуваща вече", разкри той.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback