Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Красимир Каракачанов: Акцията срещу Румен Гайтански е свързана с изборите

"България не може да стане заложник в една политическа партия", каза лидерът на ВМРО

15.08.2024 | 20:12 Редактор: Искра Ангелова

Румен Гайтански - Вълка, Стоян Мавродиев и техен помагач са обвиняеми за кредита от 150 млн. от ББР.

"Естествено, че в тази акция има политически нюанс и е свързана с изборите, а още по-конкретно - естествено, че е свързана с битката в ДПС за власт. От другата страна също нанасят удари по Пеевски, пускайки сигнали и т.н. Но България не може да стане заложник в една политическа партия. Чадър има тогава, когато държавата е овладяна от партиите, а не се управлява от институциите. Всички тези институции, от които зависи да има справедливост или да има справедливо разрешаване на спорове", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него е имало политически чадър.

Парите на ББР

"Как точно сега се откриха нещата? В момента се използва политическата ситуация. Ясно е, че всички са знаели за този кредит. От много години се говори, че тази банка не работи по предназначение. Тя не обслужва средния и дребния бизнес. Тази банка се използваше да се раздават пари на приближени фирми. Най-вероятно ще има обвиняеми, но едва ли ще има осъдени. България се унищожава от собствените си политически формации, които управляват", добави Каракачанов за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в държавата има редици кризи.

"От училищата и университетите излизат неграмотни хора. Имаме проблем с престъпността - както битовата, така и тази, която се покровителства от политиците, защото това са техните избиратели, които гласуват срещу 50-100 лв. Имаме организираната престъпност. Наркотрафикът в България е толкова широкоразпространен. Държавата се разпада по шевовете", категоричен е лидерът на ВМРО.

Ще излязат ли хората да гласуват масово?

По думите му политиците са се превърнали в олигарси: "Партиите от сглобката разглобиха Конституцията, разглобиха институциите".

"И естествено, че има значение кой ще е министър на вътрешните работи. Почти всички политически партии искат Калин Стоянов да бъде сменен. Не виждам никаква драма в това. Не съм голям оптимист, че нещо в България може да се промени. Има два начина - хората да се ядосат и да излязат да гласуват масово, тогава купеният вот няма да е от такова голямо значение, другият вариант е да направят революция", подчерта Каракачанов.

Гледайте целия разговор във видеото.