fallback

Иван Петков, БСП: Малки фирми искаха заеми от ББР, но бяха за олигархични кръгове

Когато губи една партия, лидерът трябва да се оттегли, заяви политикът

14.08.2024 | 21:07 Автор: Толя Стоянова

Виждаме, че през последните дни най-различни неправителствени организации изпращат писма към президента да наложи вето върху решението, което взехме в пленарната зала, за допълнение и изменение на Закона за предучилищното и училищното образование. Най-важни са нашите деца. Това каза Иван Петков от БСП в предаването "Денят ON AIR".

На въпрос какво e свършило 50-ото Народно събрание, Петков отговори, че в него е имало главно скандали, а избирателите трудно се мотивират да гласуват.

"Видя се за пореден път, че БСП е единственият ляв представител в Народното събрание, но не можем да получим достатъчна подкрепа, за да сформираме кабинет", каза политикът пред Bulgaria ON AIR.

Корнелия Нинова няма да бъде депутат?

Той обясни, че Корнелия Нинова е подала оставка и няма как да бъде народен представител в 51-ото Народно събрание.

"Когато губи една партия, лидерът трябва да се оттегли. Оставката я изпрати до всички членове на БСП. Цели се единствено разделение, но не и обединение. Няма как да изберем нов лидер, защото трябва да отидем на пряк избор. Обстановката в страната не позволява да тръгнем на нормални отчетно-изборни кампании. Ако нямаше предсрочни избори на 20 октомври, всички ние щяхме да гледаме прекия избор на БСП", уточни Петков.

По думите му трябва обществото да бъде мотивирано да излезе да гласува, а не да се стигне до поредния нисък рекорд.

По повод обиските на имоти на бизнесмена Румен Гайтански - Вълка и отпуснатите от ББР 150 млн. лв. кредит,  Петков коментира, че много малки фирми са се опитвали да взимат кредити от тази банка, която по първоначална идея е била създадена за тях, но се оказва, че е "обслужвала олигархични кръгове". 

Очаквайте видеото с целия разговор.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback