fallback

Саботира ли Корнелия Нинова обединението в лявото?

Александър Симов не е убеден в политическите качества на Горица Грънчарова

13.08.2024 | 20:36 Автор: Елеонора Танева

Очаква се 20 леви парии да се обидят за парламентарните избори през октомври.

"В БСП не се случва нищо драматично. В БСП има нормален процес след изборите. Резултатът на тези избори беше катастрофален, левицата спадна под всякакви катастрофални стойности, с под 20 депутата. Левите избиратели стачкуваха, не гласуваха за някой друг, не разбираха защо левицата се явява на 5 части разпарчатосана", коментира членът на Националния съвет на БСП Александър Симов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че на предсрочните парламентарни избори левицата трябва да се яви силна, а дотогава не трябва фокусиране върху това, което разделя отделните леви формации, нито надпревара за това кой е най-ляв. А критиките от Корнелия Нинова определи като нещо нормално.

Силно ляво обединение трябва да върне избирателите до урните

"Предстои създаването на нова лява платформа, това не е механично обединение на лидери. Нинова и кръга около нея са 15 души и още 150 фенове в социалните мрежи.  Това е близо до саботажа, тя започва да прилича на отрицание на самата себе си, идеята да бъде спряно това ляво обединение няма да стане. Винаги ще има недоволни, недоброжелатели, лявото обединение винаги ще има своите душмани. Могат да пишат каквото си искат, те са говорители на миналото", заяви Симов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът категорично потвърди, че Корнелия Нинова не може да бъде повече народен представител на БСП, тъй като това би било в нарушение на въведено т нея самата правило за таван от 12 г. като народен представител.

Стабилен служебен премиер ли ще бъде Горица Грънчарова - Кожарева?

Александър Симов заяви, че не познава издигнатата за служебен министър-председател. По думите му президентът, който бил "с вързани ръце" е стигнал до номинацията.

"Тя не е чиста политическа фигура. Не я познаваме, едно е да си надпартиен, друго е да каже "аз не съм политическа фигура". Тя не се е занимавала с политика, служебното правителство има всички отговорности на редовен кабинет", каза още Симов.

Той призова за отговорност и надпартийност след предстоящите предсрочни избори, за да не се влезе в нов цикъл от предсрочни избори. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback