Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Горица Кожарева не е оцветена политически - изборът на министри ще бъде изцяло неин?

"Оптимист съм за българското общество, че ще преодолее трудностите", заяви проф. Стоян Денчев

12.08.2024 | 21:15 Редактор: Толя Стоянова

БСП, която беше пред провал, напоследък започна да проявява интерес към хората с леви идеи. В другите формации се забелязва разделяне, както в ДПС, чувства се напрежение между ПП и ДБ. Това коментира общественикът проф. Стоян Денчев в предаването "Денят ON AIR".

Според него всички политически партии трябва да бъдат обвинени в това, че носят вина за несформиране на редовно правителство. Той обясни, че е нормално първата политическа сила да иска да състави правителство, а другите да я подкрепят.

Проф. Денчев каза пред Bulgaria ON AIR, че няма лошо впечатление по отношение на вътрешния министър Калин Стоянов. Отбеляза съпричастността му към засегнатите от пожарите, като посочи, че винаги е на терен.

"Госпожа Кожарева няма голям опит в подбора на кадри. Политически тя не е оцветена. Не принадлежи към никакви лагери. Изборът на министри ще бъде изцяло неин. Разбира се би поискала съвети", добави общественикът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да има много голяма степен на съгласуване на политиката на всички етажи на властта. На мнение е, че трябва да се сменят само няколко министри в новия служебен кабинет, а повечето от правителството на Главчев да останат, тъй като са придобили опит.

"Нови хора ни трябват, водене на разговори, постигане на споразумения. Това ще накара гражданите да повярват, че е възможно правителство, което да изкара пълен мандат. Напоследък в цяла Европа се забелязва, че управлението се извършва в коалиции. Аз съм оптимист за българското общество, че ще преодолее трудностите", подчерта проф. Денчев.

Гледайте целия разговор във видеото.