Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Лидерът на Младежкото БСП: Коалиции се правят след изборите, защото винаги има изненади

"Националният съвет избира листите, такъв е законът, това не е решение на БСП", каза Габриел Вълков

09.08.2024 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова

Не мисля, че има вътрешнопартийна битка, краят на тази битка беше сложен, след като Корнелия Нинова си подаде оставка. Имаме временно изпълняващ функциите председател, който ще е на тази позиция до официалното избиране на нов председател на БСП. Истината е, че Нинова си подаде оставка и не виждам за какво претендира. Това каза лидерът на Младежкото БСП Габриел Вълков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му БСП продължава да пада като резултати.

"Няма как от 1 млн. гласа да стигнеш до 150 000 и след това да претендираш да си председател. Когато се кандидатираш за нов мандат, това означава, че искаш да продължиш започнатото. Това, което тя вършеше като председател, е, че резултатът на БСП спадаше с всеки едни изминали избори. Тя няма защо да се кандидатира за още един мандат, защото това би означавало още по-голям спад на резултата", допълни Вълков за Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че партията иска да поеме в нова посока.

"Новата посока се изразява в нови лица, БСП да покаже нови идеи, нови политики. Това минава и през обединение на лявото, което е нова посока. В момента има доста добър диалог между всички леви партии, днес имаше среща и в Народното събрание", поясни лидерът на Младежкото БСП.

Той е категоричен, че най-важното нещо са политиките.

"Различните лица могат да правят различни действия, но най-важното е каква е платформата на една партия. За мен и нашата младежка организация приоритет е голямата ножица между бедните и богатите. Това е преразпределение на благата, това е мярка, която се бори с различни механизми. Основният механизъм в борбата с неравенствата е това на богатите да се вдигнат данъците, а на бедните да се намалят", коментира Габриел Вълков.

Според него този проблем засяга работещите бедни.

"Националният съвет избира листите, такъв е законът, това не е решение на БСП. Корнелия Нинова излъга БСП, оттегляйки си оставката и сега се опитва да се върне по някакъв начин. Тя е един от председателите, които БСП сменя по пътя си", добави гостът.

Той е на мнение, че коалиции трябва да се правят след изборите.

"Ние не знаем кои партии ще влязат и кои не. След това не знаем тези, които ще влязат, колко процента ще имат. На предишните избори никой не слагаше в сметките "Величие". Винаги има изненади и няма как да говорим предварително за правителство", каза още Габриел Вълков.

Гледайте целия разговор във видеото.