fallback

Д-р Цветеслава Гълъбова: На политическата сергия има много развалена стока

"В политиката има много случайници, за тях позицията означава служебна кола и харчове на гърба на данъкоплатците"

08.08.2024 | 21:24 Автор: Елеонора Танева

Отново юмруци в парламента. Днес Явор Божанков качи видео във Facebook, на което се вижда физически сблъсък между него и депутата от "Възраждане" Коста Стоянов.

"Това е едно дълбоко инфантилно поведение с елементи на психопатизация. Не може зрели хора да уреждат отношенията си по този примитивен начин. В последните 10-15 г. спадът е очеизваден. Едни случайници, в големия си процент случайно попаднали под светлината на прожекторите, които нито знаят за какво са там, нито могат да говорят правилен български, нито имат контрол над импулсите си, нито са наясно с отговорността, която са поели. За тях позицията означава служебната кола, липсата на харчове, защото са поети от нас данъкоплатците и показване по телевизията", коментира директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова студиото на "Денят ON AIR".

Масово трябва да се гласува

По думите ѝ лекарството се нарича избори. А на тях трябва да се гласува масово.

"На сергията има много стока, повечето е развалена, задължително трябва да отидем до урните, задължително, когато правим своя избор, трябва да ползваме горния край на главата си. Ако вместо 30% отидем 60% да урните нещата ще изглеждат различно, и ако партиите сложат на политическата сергия качествена стока", каза още Гълъбова. 

Тя призова избирателите да спрат да вярват на проекти. А политиците да върнат доверието на гражданите. 

"Не да раздават кюфтета и кебапчета, а да учат хората, да ги ограмотяват политически. Това няма да стане от днес за утре, не е като да се извади от ръкава бяло зайче с щръкнали уши, много работа се иска, това няма да са последните избори за следващите 4 години", изрази позицията си Цветеслава Гълъбова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Обединение в ляво 

Време според нея ще отнеме и обединението в лявото, тъй като е процес, в който са замесени хора, изгонени или напуснали БСП, някои още не могат да преодолеят своите емоции, това изисква време. 

"Затова нашата бъдеща коалиция не се заявява като претендент за властта. Ние се борим да бъдем истинска, силна, конструктивна опозиция. Делението в политиката е ляво-дясно, управляващи-опозиция", каза още Цветеслава Гълъбова, която е част от "Левицата".

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback