fallback

БСП иска по-високи резултати на изборите и ще търси повече разговори

"Надявам се, че все повече ще разберат, че спасители няма", каза Христо Проданов

07.08.2024 | 20:57 Автор: Искра Ангелова

Консенсусна фигура за служебен премиер в този момент и с така действащите правила и Конституция е очевидно, че няма. Очевидно е, че сега действащият е човек на Пеевски и Борисов, което е ясно още от първия мандат. За двамата беше изгодно да продължи това служебно правителство. В последните 7-8 години водихме битка със задкулисието и с паралелната държава. Новите юнаци, които дойдоха и се назоваха ново ръководство, побързаха да ходят по тайни срещи. Това каза народният представител от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него този парламент се е провалил, защото Пеевски не е позволил на Борисов да участва в разговори за правителство.

"Ако президентът наистина искаше да има правителство, той можеше да направи обща среща в търсене на допирни точки между партиите, защото разликите не са много и лесно може да ги открием. Можеше да направи такива консултации преди раздаването на мандата. Вече е късно - какво ще коментира президентът с политическите партии?", попита Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Предателство като на поп Кръстю

Той е на мнение, че е подигравка с хората да се ходи отново на избори.

"Ще направим всичко възможно да се представим добре на тези избори, защото сме доказали, че сме отговорна партия и сме единствената партия, която това, което говори преди изборите, го изпълнява след вота. Както поп Кръстю предаде Левски, така тези, които бяха най-близо до Нинова, я предадоха. Оттам започва да се нагнетява напрежение в партията", подчерта народният представител.

По думите му лявото му може да бъде силно, когато има разговори и разбирателство, а не предателство.

Предизборната кампания на БСП

"Ние ще излезем с политическата си платформа, ще излезем с предложенията към българските граждани. Надявам се, че все повече ще разберат, че спасители няма. Спасението е в самите нас, да започнем да слушаме какво ни говорят политическите партии, да си правим изводи. Ако хората вярват на популизъм и празни обещания - ние няма как да го променим", поясни той.

Той засегна и проблемът с детските градини в София.

"2007 година, когато на междинните избори Борисов стана кмет на София, тогава му изгря политическата звезда. Тогава той обеща, че до края на мандата си ще реши проблема с детските градини. След него дойде Йорданка Фандъкова. Имаме 10 000 места недостиг на места в ясли и детски градини в София", добави Христо Проданов.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback