Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Гергана Алексова, БСП: Третият мандат е мандат на националното спасение

Вече се структурира широкото ляво обединение, каза тя

01.08.2024 | 21:18 Редактор: Вяра Димова

"Има такъв народ" (ИТН) получи третия мандат за съставяне на кабинет. Днес партията проведе среща с БСП. От БСП обявиха, че ако се съберат необходимите гласове за съставяне на кабинет, партията ще свикат Национален съвет, за да решат дали ще подкрепят правителство с мандат на ИТН.

"Това са първични разговори, на които се търсят допирни точки. Намерихме допирни точки. Голяма част от тях са и наши приоритети - демографската криза, здравеопазване, образование, за предоговаряне на Зелената сделка сме единодушни с колегите от ИТН", каза Гергана Алексова от БСП в "Денят ON AIR".

Третият мандат е мандат на националното спасение, подчерта тя.

Има ли шанс третият мандат?

"Всеки трябва да стъпи крачка назад от егото си. Ако не може да се намери разбирателство, най-нормалното е да се отиде на избори. Ако видим, че има шанс да има кабинет, ще свикаме нашия Национален съвет. Всички трябва да положим усилия. Има шанс за третия мандат", заяви Алексова пред Bulgaria ON AIR.

Вече се структурира широкото ляво обединение, обяви тя.

"Направихме една голяма среща в Стара Загора. Възможно е. Ние се обединяваме, чуваме. Време е в лявото да бъдем смели, да забравим егото си. Ако търсим това, което ни разделя, лесно можем да го намерим", смята гостът.

В пленарната зала днес депутатите спориха трябва или не Георги Йорданов да получи орден "Стара планина".

"Не можах да разбера защо г-н Атанасов толкова се разпали. Георги Йорданов има много заслуги", коментира Алексова.

Гледайте целия разговор във видеото.