fallback

Калоян Методиев: Румен Радев разбива партиите, за да създаде президентски проект

Нямаме стабилизиращ център, заяви независимият депутат

31.07.2024 | 20:51 Автор: Толя Стоянова

"Вероятно отиваме на избори. В България политиците толкова често си сменят мнението, че очаквам всичко. Многократно съм казвал, че Румен Радев е причината за състоянието на партийната система и разбиването на партиите една след друга. Той разбива БСП. Прави се на невинен, но всъщност ги управлява. Партия след партия беше унищожена. Това разбиване ни доведе до седми поредни избори. Нямаме стабилизиращ център. Имаме разрушаване на партийната система", коментира независимият депутат и политолог Калоян Методиев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му в цяла Европа стабилизиращият орган е президентската институция - президентите търсят консенсус, за да може държавата да преодолява кризите.

"По закон президентът трябва да свиква Консултативен съвет за национална сигурност, където да събира всички партии на всеки три месеца. Четири години не е свикван. Отказва да комуникира с партийната система, отказва да търси мостове или поне да не напада партиите", каза още Методиев пред Bulgaria ON AIR.

Румен Радев планира създаване на нова партия?

"Чул съм в президентството, че БСП трябва да изчезне, за да освободи терен за бъдещ президентски проект. Планът за сриване на БСП на изборите е работил месеци преди това", заяви гостът.

Методиев обясни, че партиите подготвят кадри за управление и прокарват определена политика, после носят отговорност.

"Ако постоянно пробутваш или експерти, или хора от постоянно сменящи се партии, това гарантира повече нестабилност, повече корупция, повече негативни тенденции във всяка една сфера на обществото. Нямаме нужда от повече нестабилност. Трябва да се намери решение на политическата криза", категоричен е Методиев. 

Според него партия ГЕРБ също не е стабилизирана.

"Румен Радев започва да рови и там", посочи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback