Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Пиар експерт: Интригата е в ДПС и от тях зависи какво ще се случи в 51-ото НС

"Един от председателите на партията ще се оттегли", каза Диана Дамянова

29.07.2024 | 20:45 Редактор: Беатрис Младжова

Няма никакви шансове за кабинет, освен един - той е организираната посредственост в парламента, която желае да поседи по-дълго в тези банки, ако се намери онази критична маса от 100 души. Извън личния интерес да не напуснат банките, друга аргументация за създаване на правителство няма. Това каза пиар експертът Диана Дамянова в "Денят ON AIR".

Ролята на ДПС при евентуални нови избори

По нейни думи Делян Пеевски най-вероятно събира симпатии, дори извън класическия етнически вот.

"Картината може да се окаже доста по-различна, защото този разпад на партиите, който настъпва, може да доведе партии като БСП да станат още по-малки. Тези партии, които сега бяха в парламента, сякаш не могат да удържат в една единна ядка. Голямата интрига е в ДПС и от тях зависи какво ще се случи в 51-ото Народно събрание. Драмата в "Продължаваме Промяната-Демократична България" тепърва предстои. Това, което става в момента в ДПС, показва, че версията, че Пеевски е играч, който се просто забавлява, не е вярна. Там има два центъра на власт. Единият е Пеевски, който излъчва сила", коментира Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея един от председателите на ДПС ще се оттегли от появилото се неразбирателство, но това няма да е Делян Пеевски.

"Аз съм изследвала и чела всичко на Доган. Познавам неговия стил. Това писмо с китката не е в негов стил. Най-вероятно трябва да се намери решение за общо явяване. Може да настъпи временен мир. Доган не е част от този спектакъл. Това е някаква битка на Пеевски да размаха вътрешнопартийната олигархия. Моята прогноза е, че единият от двамата председатели ще се оттегли, за да даде възможност в последния момент да се регистрират", посочи гостът.

Политическата ситуация става все по-сложна, затова трябват автентични партии, смята Дамянова.

"Това на Джевдет Чакъров не беше добра идея. Когато се правиш, че те тормозят институциите, не предизвикваш много симпатии към себе си. Някой трябва да се оттегли. Това е битката за 51-ия парламент. Без ДПС ще се напълни с големи дози "Възраждания", "Мечове". Аз очаквам 4-5 безумни партии. Влизането на една партия е евтин процес. Трябва да имаш умения да ползваш социалните канали. В по-тежко състояние се намират адекватните политически претенденти", допълни тя.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 часа
Гладни кокошки просо сънуват!:)):)):)) Сигнализирай за неуместен коментар