fallback

Ваня Григорова: ПП-ДБ-СС ни натискаха да не приемаме доклади на главния архитект

"Ние нерядко сме се съгласявали с тях", коментира общинският съветник

26.07.2024 | 20:44 Автор: Деси Николова

Васил Терзиев е легитимно избран за кмет на Столичната община. Това реши днес Административният съд.

"Обсъдихме го с адвоката по делото и с Иван Таков, най-вероятно ще обжалваме. Решението на Административния съд няма как да е последния етап на битката за честни избори. Терзиев много пъти е повтарял, че не е сигурен, че през следващия месец ще продължава да бъде кмет. Опасявам се, че и след това решение няма как да бъде сигурен. Не само поради това, че ще обжалваме решението на съда", коментира общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

Малко по-рано днес кметът на София Васил Терзиев обяви, че е приел оставката на главния архитект на София - Здравко Здравков. По думите на Григорова това е смущаващо, че се случва след като решението на съда бе обявено днес.

"Здравко Здравков беше главният архитект при предходното управление. Най-сериозните критики  към управлението в Столичната община бяха по отношение на презастрояването, към което няма никакво съмнение, че отношение има главният архитект. Въпреки това, той до момента продължаваше да бъде главен архитект", каза Григорова пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник заяви, че неколкократно са получавали натиск от "Продължаваме промяната"-"Демократична България"-"Спаси София" (ПП-ДБ-СС) да не приемат доклади на главния архитект на София.

"Опасявам се, че обществото не е забелязало, че когато на сесия гласуваме негови доклади,  в немалко случаи групата на ПП-ДБ-СС говорят и ни агитират да не подкрепяме доклада на техния главен архитект. Това не ви ли се струва странно? С разумни аргументи. Ние нерядко сме се съгласявали с тях. А защо толкова месеци наред той продължаваше да бъде главен архитект?", заяви Григорова.

Тя съобщи, че при последващи парламентарни избори няма да се кандидатира.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback